Unitățile de învățământ care doresc să participe trebuie să se înscrie în formularul din link-ul de aici  clic aici!

Festivalul a preluat ideea unei activităţi cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar. “Muzeul literar” este o activitate de animaţie de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturării unei cărţi, realizează un "obiect reprezentativ" din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, “vizitatorilor”.

Festivalul CDIdei în cărți se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Case ale Corpului Didactic, Centre Județene de Excelență, Universitatea "Lucian Blaga din Sibiu", Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Asociații.

În anul 2022 festivalul se desfășoară pe patru categorii de vârstă astfel: clasele III- IV,  clasele V-VI, clasele VII- VII și clasele IX-X.

Pentru fiecare categorie de vârstă am stabilit următoarele secțiuni: secțiunea lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne (limba franceză, limba engleză, limba germană).

În cadrul Festivalului național  „CDIdei în cărți” elevii, în echipe de câte trei, coordonați de un cadru didactic, vor alege o lucrare pe care să o citească și vor realiza următoarele produse:

a. fișa lucrării citite

b. jurnalul echipei

c. un"obiect reprezentativ" care poate fi macheta unei secvențe reprezentative din lucrarea citită /  filmul de promovare a cărții (book trailer)/ afiș digital de promovare a cărții, după caz.

Elevii vor pregăti o prezentare orală, de cel mult 10 minute, a obiectului reprezentativ și a cărții.

Festivalul național „CDIdei în cărți” se va desfășura, în anul 2022, la nivelul următoarelor etape: județeană și națională.

Informații suplimentare se găsesc în Metodologia de organizare și desfășurare a Festivalului național „CDIdei în cărți” din anexa acestui mesaj.

Etapa județeană  a Festivalului național “CDIdei în cărţi” va  avea loc online, în perioada 15-31 mai 2022, iar etapa națională  va avea loc, tot online, în perioada 10-18 iunie 2022.

Am creat un nou site al Festivalului http://cdidei.excelentasibiu.ro, în care, începând de săptămâna viitoare, vom încărca toate informațiile referitoare la Festival. Informații despre edițiile anterioare se găsesc în vechiul site https://cdidei.wordpress.com/.

Unitățile de învățământ care doresc să participe trebuie să se înscrie în formularul din link-ul de aici  clic aici!

Termen: 28 februarie 2022, ora 24.

În perioada 1-10 martie 2022, se va organiza o intalnire online cu reprezentantii unitatilor de invatamant înscrise, pentru a le prezenta detaliile Festivalului.

Documente utile:

Metodologie clic aici!

Prezentare clic aici!