Vă invităm să participați la Festivalul “CDIdei în cărți” – ediția a VI-a, 2021, coordonat la nivel național de CCD Sibiu, iar la nivel județean de CCD Olt.

În anul 2021 festivalul se desfășoară pe patru categorii de vârstă astfel:

  •         clasele III- IV
  •         clasele V-VI
  •         clasele VII- VIII.
  •         clasele IX-X

Pentru fiecare categorie de vârstă sunt definite următoarele secțiuni: secțiunea lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne (limba franceză, limba engleză, limba germană) și o secțiune pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

În cadrul Festivalului-concurs „CDIdei în cărți” elevii, în echipe de câte trei, coordonați de un cadru didactic, vor alege o lucrare pe care să o citească și vor realiza următoarele produse:

  • a. fișa lucrării citite
  • b. jurnalul echipei
  • c. obiect reprezentativ / macheta unei secvențe reprezentative din lucrarea citită /  filmul de prezentare a cărții (book trailer), după caz.

Elevii vor pregăti o prezentare orală, de cel mult 10 minute, a obiectului realizat/ machetei realizate/ filmului realizat.

Festivalul-concurs „CDIdei în cărți” se desfășoară, în anul 2021, la nivelul următoarelor etape: județeană/ regională și națională.

În situația în care doriți să ne fiți alături (și) în anul anul 2021, vă rugăm să înscrieți instituția pe care o reprezentați (casa corpului didactic sau unitatea de învățământ) în acest link, până în data de 28.02.2020.

Instituțiile care se înscriu la festival (casele corpului didactic, unităţile de învățământ, centrele de educație incluzivă) vor primi Metodologia de organizare şi desfăşurare a Festivalului – concurs „CDIdei în cărți”, ediţia a VI-a, 2021, criteriile şi instrumentele de evaluare.

Etapa județeană/ regională a Festivalului-concurs “CDIdei în cărţi” va va avea loc online, în perioada 10-21 mai 2021, iar etapa națională  a avea loc, tot online, în perioada 31 mai-4 iunie 2021.

Toate informațiile privind festivalul se vor găsi pe site-ul proiectului https://cdidei.wordpress.com

Contact CCD Olt:

Ecaterina Ionela PREDESCU Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 0765239702